Krydderurtehaven

Page

Krydderurtehaven er placeret tæt ved huset mellem læstedet og haveskuret, som vi kalder “lillevillaen”. Det ligger mod syd og er et sted med meget sol og læ.”Lillevillaen” er sortmalet, så vi besluttede os til at lave nogle små kasser og male dem sorte.

krydderbed

Vi købte nogle lærketræsbrædder, og min mand gik i gang med at lave kvadratiske ens kasser. Vi malede dem sorte, og jeg forede dem med sort plastik.

krydderbed2

Vi lagde ukrudtsdug på hele krydderhavens område og placerede kasserne. Derpå fyldte vi flis i gangene mellem kasserne. Vi lavede også et par rektangulære kasser og placerede dem ved “lillevillaen”. I den kasse på den østlige side plantede vi blåbær. I kassen nord for “lillevillaen” satte vi vintersalat og malva. De sår sig selv og det er nemt at fjerne de planter, der dukker op vi flisgangarealet .

krydderbed3

I de 5 kasser, hvor der skulle plantes mynter, lagde jeg et ekstra lag ukrudtsdug, og i andre kasser skar jeg et hul i ukrudtsdugen, så rødderne kunne komme dybere ned. Midt i krydderhaven ” mangler” en kasse, så der er en lille åben plads. I år står der en stor krukke med et paradisæbletræ.

Fotos fra 2014

kryddera

krydder c

krydder b

krydderefterår

østersurt

timian

krydderefterår

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s