Stub bed

Page

Gamle, krogede og underlige træstumper

Vi har en svaghed for mærkeligt krogede grene og underlige stumper træ. I mange år har vi stillet vore fund op ad brændestakken eller væggen. Eller vi har kastet dem ind på de steder i haven, som vi har ladet være uberørt til de sære væsener, der lever i haven. Hvor vi har fundet det relevant, har vi udsmykket med  øjne. Ligeledes har vi lavet “hobbitmøbler” ved at save træstammer i forskellige størrelser ud til små borde og skamler. Gennem årene er de udhulet og forvitret.

stubbed2

En dag så vi en udsendelse i TV om et stub bed et sted i England. Det var et fugtigt sted i en skov med bregnebevoksning.

Vores stub bed

Vi besluttede på stedet at lave vores egen version af et stub bed, og besluttede at anbringe det bag vores insekthotel. For der er jo også muligheder for insekter i stubbene.

stubbed4

Vi lagde ukrudtsdug på jorden og fyldte op med træflis, så overfladen kom i højde med overkanten af hotellet. Og så kom det sjove med at placere vor samling af træstubbe og bark og hobbitstole. I stedet for bregner sætter jeg sedum, for det er ikke et sted, hvor jeg vil gå og vande.

stubbed3

Et sted for nisser?

Da min haveveninde så bedet, udbrød hun spontant: “Her kommer der til at bo nisser. ” Og det gør der måske. Det opdager vi nok.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s